trainings

Gelijke kansen

In deze sessie nemen we je mee op een ontdekkingsreis naar de fundamenten van gelijkheid en gelijkwaardigheid. Deze principes zijn niet alleen theoretisch relevant, maar hebben ook een praktische impact op individuele levens en organisaties.

We graven dieper in de verborgen wereld van vooroordelen en stereotyperingen. We leren begrijpen hoe onbewuste denkpatronen ons gedrag kunnen beïnvloeden. Deze training biedt echter niet alleen inzicht, maar reikt ook praktische hulpmiddelen aan om deze vooroordelen te verminderen en daarmee inclusie te bevorderen.

1. Begrip van gelijkheid

We starten met een diepgaand begrip van gelijkheid en gelijkwaardigheid. We gaan dieper in op hoe ongelijk(waardig)heid, op diverse niveaus, een diepgaande impact heeft op individuen en gemeenschappen. Tijdens dit gedeelte zullen we gebruikmaken van statistieken en casestudy’s om een beter inzicht te krijgen in de realiteit van ongelijkheid. We zullen zien hoe deze ongelijkheid niet alleen kansen beperkt, maar ook de toegang tot essentiële elementen zoals onderwijs, gezondheidszorg, woningmarkt en de arbeidsmarkt beïnvloedt.

2. Ontrafeling van vooroordelen en praktische stappen

We duiken dieper in de onderliggende mechanismen van vooroordelen en stereotyperingen. Deelnemers leren begrijpen hoe onbewuste patronen ons denken en gedrag beïnvloeden. Onze sessie biedt niet alleen kennis en bewustwording. We reiken praktische handvatten aan om deze vooroordelen daadwerkelijk te verminderen en gelijkheid te bevorderen.

Interesse?

Na een verkennend gesprek passen we de workshop, masterclass of keynote volledig aan op de specifieke behoeften van de deelnemers en organisatie. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.