Referenties

In de afgelopen zeven jaar hebben we meer dan vijftig organisaties mogen helpen om een diversere en inclusievere organisatie te worden. Hieronder een aantal recensies van onze opdrachtgevers:

 

 

 

Direct contact


Referenties

Stagehuis Schilderswijk

Voor de sollicitatietraining heeft Diverswerken.nl drie jonge initiatiefnemers begeleidt bij hun idee om als peers een training te geven in het succesvol opstellen van een CV (als eerste stap richting een baan of stage). Doordat Diverswerken.nl aansluiting kan maken bij de culturele achtergrond en leefwereld van jonge talenten, stonden zij open om van Diverswerken.nl te leren over succesvol solliciteren, maar ook de skills van een trainer. Zo draagt Diverswerken.nl bij aan het versterken van divers talent, een succesvolle ervaring voor studenten en daarmee het zichtbaar maken van talenten voor werkgevers die anders onzichtbaar blijven. Net als Stagehuis Schilderswijk zet Diverswerken.nl zich zo in voor gelijke kansen voor alle jongeren in de samenleving.

Anne-Frieda Neijenhuis – Directeur

AIR

Het Architectuur Instituut Rotterdam organiseert het gesprek over de stad en daarom is het belangrijk om een goede representatie van de gebruikers van de stad te bereiken en te betrekken. Mourad heeft ons team inspiratie, inzichten én heel concrete handvatten gegeven om ons programma te kunnen meten, monitoren en verbeteren op het gebied van diversiteit en inclusie.
Jolanda van Dinteren – Zakelijk Leider

Gemeente Amsterdam

De Amsterdamse gemeente heeft dankzij de expertise van diverswerken.nl waardevolle begeleiding gekregen voor hun aanpak tegen stagediscriminatie. De samenwerking met Mourad was uiterst positief. Zijn professionaliteit en proactieve houding vielen op, vooral bij het aanpakken van complexe uitdagingen. Hij focust op kansen en oplossingen. Het resultaat is merkbaar: goed doordachte kennisdelingsbijeenkomsten en een informatieve videoreeks die bewustwording versterkt. Een waardevolle partner in dit proces.

Hanane El Hadouchi – Beleidsadviseur Onderwijs en Jonge ambtenaar 2023

De Meierij VO

Mourad heeft een hele leuke en informatieve keynote gegeven over Gelijke Kansen in het onderwijs. Zijn presentatie was boeiend, interactief en hier en daar met humor, wat de boodschap nog krachtiger maakte. Hij slaagde erin het publiek uit te dagen om kritisch naar hun eigen denkwijze te kijken.

Marjolijn de Kroon – Directeur SWV voortgezet onderwijs de Meierij

Kunsthal Rotterdam

Mourad is een fijne en bekwame gesprekspartner voor iedere organisatie die in welk stadium dan ook van een D&I-traject zit. Met veel kunde en een gezonde dosis humor maakt hij de stappen hierin toegankelijk en inzichtelijk. Hij heeft ons bij de Kunsthal begeleid in het opstellen van een personeelsenquête en het voorzitten van beleidssessies. Mourad schuwt het niet om het onderwerp praktisch te benaderen en verliest hierbij uitvoerbaarheid nooit uit het oog. We zijn erg blij dat we uit zijn brede praktijkervaring hebben kunnen putten.

David Snels – Curator

Madeby020

Ik heb met Mourad samengewerkt aan een talentontwikkelingsproject voor mbo-studenten. Daarbij gaf hij een workshop netwerken. Ik heb mijn samenwerking met Mourad erg positief ervaren door zijn betrokkenheid met de doelgroep, professionaliteit, flexibiliteit en bevlogenheid.
In zijn workshop weet hij een fijne en veilige sfeer te creëren en de deelnemers te boeien en enthousiasmeren. Door de combinatie van inhoudelijke kennis en zijn manier van communiceren is samenwerken met Mourad zeer prettig.

Aisha Kadry – Project medewerker

Emmauscollege Rotterdam

Tijdens een bestuurdersbijeenkomst kennisgemaakt met Mourad met betrekking tot het thema gelijke kansen. Enthousiaste en leuke verteller die spreekt over gelijkheid en gelijkwaardigheid, etnocentrisme, diversiteit en inclusie. Hij geeft je een frisse blik op zaken. Ben je kleurenblind of kleurbewust? Hoe kunnen (onbewuste) vooroordelen leiden tot etnocentrisme? Aanrader voor een teambijeenkomst om ook zijn praktijkervaring in te brengen.

Raoul Majewski – Rector-bestuurder Emmauscollege Rotterdam

Versteege

Wij hebben Mourad uitgenodigd als netwerk van bestuurders in het voortgezet onderwijs om met ons te spreken over gelijke kansen. Mourad heeft als missie om voor iedereen gelijke kansen te creëren. Hij gelooft niet alleen dat iedereen uit morele overwegingen gelijke kansen verdient, maar ook dat de kracht van menselijk verschil hierin ligt. Tijdens de bijeenkomst ging Mourad met ons in gesprek over het verschil tussen gelijkheid en gelijkwaardigheid. Daarnaast besprak hij wat we precies verstaan onder inclusie en diversiteit, en hoe ons brein omgaat met verschillen. We hebben gesproken over grensoverschrijdend gedrag, micro-agressie en handelingsbekwaamheid, zowel op individueel als op organisatieniveau. Ook de rol van de organisatiecultuur kwam daarbij aan de orde. Zijn bijdrage werd door de deelnemers gewaardeerd met termen als “interessant, leerzaam en heel mooi aangestipt”. Het was een mooi en ook heel praktisch gesprek waarbij Mourad op enthousiaste en soms confronterende wijze ons hielp onze blik te verruimen. Tegelijkertijd kregen we veel handvatten om ook na ons gesprek op door te denken en te spreken. De presentatie was ontwapend en heeft aangezet tot denken.

Frans van der Knaap – Eigenaar Van der Knaap coaching en advies & fractievoorzitter CDA Goes

Gemeente Amsterdam

Ik heb met mijn team een training divers en inclusief werven gevolgd van Mourad. Hoe werf je divers en inclusief? Wat is dat eigenlijk? En ook: hoe breng je dat tot uitdrukking in een vacature tekst? Deze training heeft mij en mijn collega’s veel nieuwe inzichten gegeven. De training van Mourad koppelt theorie aan praktijk en daarmee is  het heel hands-on en praktisch. En ben zelf heel anders gaan kijken naar bijvoorbeeld vacature teksten. Hoe spreek je de mensen aan die je zoekt. Welke woorden horen daarbij en welke ook niet. En ook welke netwerken kun je inzetten, ook daar heeft Mourad bij ons een paar eye openers ingebracht. Kortom deze training geeft ons veel materiaal en handvaten om met volle energie in te zetten op divers en inclusief werven bij de gemeente Amsterdam.

Andre Herbrink – Teammanager onderwijs (VO/MBO)

Museum Boijmans Van Beuningen

Mourad is inmiddels alweer sinds 2020 betrokken als adviseur diversiteit en inclusie bij Museum Boijmans Van Beuningen. Als geen ander spreekt hij zowel de taal van de stad als die van de organisatie. Zijn adviezen en inzichten waren onmisbaar bij het ontwikkelen van een gedegen en gedragen beleid op vlak van diversiteit en inclusie. Waar nodig houdt hij je een spiegel voor, maar ook weet hij organisatorisch zaken voor elkaar te krijgen op het moment dat dit noodzakelijk is. Bovenal heb ik Mourad leren kennen als een echte professional en als een verbinder.

– Yoeri Meessen, Hoofd educatie & publieksbegeleiding Museum Boijmans Van Beuningen

Studentenvereniging INSAN

Voor studentenvereniging INSAN heeft Mourad een mooie, leerzame masterclass gegeven met betrekking tot disciminatie/uitdagingen bij (het vinden van) werk en stages. Hiermee heeft hij HU- en UU-studenten handvaten kunnen bieden rondom de thema’s discriminatie en sociale omgang. Met zijn eigen ervaringen en kennis is hij de juiste persoon om nuttige tips en adviezen hierover mee te delen. Inhoudelijk was het een nuttige avond voor de studenten, evenals in de vormgeving van de masterclass. Het contact met het publiek en de afwisseling met interactieve sessies (vragen en stellingen) zorgden ervoor dat interessante gesprekken ontplooiden. En zo kon er af en toe ook gelachen worden ondanks de serieuze onderwerpen die besproken werden. Wij en de rest van de aanwezigen hebben de masterclass als erg prettig ervaren. Bovendien waren we vanuit sv INSAN positief met betrekking tot het contact in aanloop naar de masterclass en de afstemming van de inhoud op basis van de behoeften.

Amine Lakhal – Commissielid Events

ROCTOP

Een hele leerzame gastles gehad van Mourad. De studenten gingen door middel van interactieve opdrachten aan slag aan hun werknemersvaardigheden. Een paar weken later hebben de studenten het er nog over, en niet onbelangrijk is dat met uitzondering van twee studenten alle studenten een stageplek hebben gevonden mede door deze gastles/workshop.

 

Nathalie Petrocchi – Expert Docent burgerschap en Voorzitter ondernemingsraad

Nieuwe Instituut

Mourad heeft voor onze werkgroep diversiteit en inclusie een prettig gesprek gevoerd waarin hij uitleg gaf en zijn kennis deelde over deze onderwerpen.

Alle werkgroepleden waren onder de indruk van zijn grote kennis en praktische ervaring met het onderwerp en ook met het aangaan van dit soort veranderingstrajecten.

Vooral de concrete handvaten en voorbeelden spraken tot de verbeelding en waren van bijzondere inspiratie voor de werkgroep en voor het verder structureren van de aanpak van het Nieuwe Instituut op dit vlak.

Mireille van Dijk-Gillissen – Inkoop- en contractcoördinator/bedrijfsvoering

Kickstad

Fijne begeleiding en leren vissen in de D&I vijver

Geef een mens een vis en het heeft eten voor een dag, leer het zelf vissen en het kan voor de rest van zijn bestaan eten. Zo zou ik de begeleiding van Mourad beschrijven voor de verweving van diversiteit en inclusie binnen ons bedrijf en ons werk. Hij heeft ons in vier sessies de handvatten gegeven om met ons team een D&I statement te maken voor ons bedrijf, en heeft ons begeleidt in het uitdenken van wat diverser en inclusiever kan binnen ons werk. De ‘hoe’, dat vogelden we zelf uit. Naar onze mening ook de juiste manier om aan de slag te gaan met een onderwerp als diversiteit en inclusie. Iedereen wil het en vindt het belangrijk, maar hoe en wat? Daar moet het gesprek over gevoerd worden met elkaar. Door ons te beletten op onze resultaatgerichtheid en juist te laten focussen op het proces en het gesprek, liet hij onze neuzen meer in dezelfde richting staan. Na de sessie met ons hele team heeft hij samen met ons kernteam nog eens gezeten om ervoor te zorgen dat alle inzet ook geborgen werd en wij zelf verder kunnen. Hij heeft ons bedrijf dus niet alleen de vis gegeven, maar ons leren vissen. Dank voor de begeleiding Mourad!

Melanie Pieper – Adviseur duurzame stadsontwikkeling en participatie