trainings

Onbevooroordeeld werven en selecteren

Bij het selecteren van de juiste kandidaat voor een vacature hechten maar liefst 98% van de werkgevers veel waarde aan de ‘klik’ tijdens een sollicitatiegesprek. Echter, uit recent onderzoek van TNO blijkt dat deze ‘klik’ voornamelijk gevoeld wordt bij mensen die op ons lijken. Dit kan leiden tot onbedoelde vooroordelen en het uitsluiten van waardevolle talenten met diverse achtergronden. Hoe zorg je ervoor dat je de beste persoon voor de job selecteert, omgaat met deze impliciete voorkeuren en garandeert dat elke kandidaat een gelijke kans krijgt? De antwoorden op deze cruciale vragen en meer komen aan bod tijdens onze interactieve workshop “Onbevooroordeeld werven en selecteren”.

Stap 1: Introductie

We trappen af met een inspirerende introductie over de waarde van diversiteit en inclusiviteit binnen organisaties. Ontdek waarom het aannemen van verschillende perspectieven en achtergronden leidt tot innovatie en betere resultaten.


Stap 2: Feiten op een rij

We presenteren feiten en inzichten over diversiteit en inclusiviteit, ondersteund door belangrijke onderzoeken, cijfers en persoonlijke verhalen. Deze informatie vormt de basis voor het creëren van een inclusieve wervings- en selectieaanpak.


Stap 3: Stappenplan voorbereiding, werving, selectie en onboarding

We behandelen een gestructureerd stappenplan om onbevooroordeeld werven en selecteren in de praktijk te brengen. Vanaf de voorbereidingsfase tot de onboarding van de geselecteerde kandidaat, leer hoe je de beste persoon voor de job kiest, iedere kandidaat een gelijke kans kunt bieden en vooroordelen kunt voorkomen.


Stap 4: Aan de slag!

In deze laatste stap gaan we actief aan de slag. We passen de geleerde principes direct toe op een bestaande vacature van jouw organisatie. Door middel van interactieve discussies en praktische oefeningen ontwikkel je een inclusieve wervings- en selectieaanpak die naadloos aansluit op jouw organisatie.


Interesse?

Na een verkennend gesprek passen we de workshop, masterclass of keynote volledig aan op de specifieke behoeften van de deelnemers en organisatie. Werk samen met ons aan een inclusieve toekomst en omarm divers talent in jouw organisatie. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.